Heippa!

Kessu on 12 viikkoa vanha poikakoira. Minä en muista enää mitä rotuja Kessun vanhemmissa oli muuten kuin että emässä oli sakemannia ja isässä huskya ja muita rotuja myös. Kessu on oikein reipas ja ilonen koiruus. Jos jotain uutta ja pelottavaa tulee vastaan, niin pitää vielä mennä vähän omistajan taakse piiloon, mutta sieltä kovasti kurkitaan.

 

Tänään tulimme justiin jännittävältä ulkoilureissulta! Oli aivan ihana sää, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja oli aika lämmintäkin. (en omista lämpömittaria, joten ulkona on joko kylmää, ei kovin kylmää. lämmintä tai tosi lämmintä :))

Päätin sitten että käydään vähä pitemmällä lenkillä. Vielä ei olla kovin pitkiä lenkkejä kessulla tehty. No lähettiin ja heti parinkymmenen metrin päässä vastaan tuli jo kerran aikasemmin nähty koira omistajineen. Kessu haukahteli mun selän takana, mutta uskaltautu sitten myös käydä haistelemassa toista koiraa ja sitä omistajaakin. Vähän aikaa siiinä raatailtiin ja jatkettiin matkaa.

Harjoteltiin siinä sitten vierellä kävelyä vähäsen, niin että toinen koiruus meinas mennä ohi ihan huomaamatta! No jatkettiin matkaa ja eiköhän kohta tullut vielä kolmas koira vastaan! Se oli tutun koira ja vähän aikaa siinä pysähyttiin. Toinen koira oli vaan sen verran isompi tapaus, että Kessulla piti pysytellä selän takana melkein koko ajan.

Noo, siitä ku matkaa vielä jatkettiin niin vastaan tuli laumallinen päiväkerholaisia! Pysähyttiin siihen, että lapset saivat ihailla Kessua. Kessu pysy kiltisti paikallaan, kun sitä siinä samalla silittelin. Loppumatkalla harjoiteltiin kuinka voi olla nätisti myös silloin kun auto menee ohi. Kiinnitin huomion itseeni käskemällä Kessua istua ja sillon autot sai mennä rauhassa ohi, ilman että Kessu ryntäisi niitä kohti. Mutta siinä hommassa on vielä harjoteltavaa...

Minun makupalat loppu siinä vaiheessa ja juuri silloin Kessu päätti ruveta riehumaan hihnassa: otti hihnasta kiinni hampailla ja riuhto sitä ja hyppi ja pomppi... En oikein tienny mitä oisin tehny, yritin rauhoittaa itteeni vasten, niin että kessu ei päässy liikkeelle, mutta en minä tiiä auttoko lie. No, sitten Kessu luovutti ja käveli melko hyvin kotiin asti. Pari kertaa meni lumivallin päälle kävelemään ja meni liikennekylttien väärältä puolen, mutta kun sanoin että "kierrä", niin melkein heti tajusi kiertää merkit, vaikka ei olla sitä ennen harjoteltu ollenkaan :)

Mutta semmoinen lenkki oli meillä tänään :) Kessu väsähti sen verran, että alkoi melkein heti kotiin päästyä päiväunille. Eikä muuten haittaa yhtään että väsähti, koska mun pitää lähteä vielä töihin ja Kessu joutuu olemaan pari tuntia yksin, ennen kun Mikko tulee kotiin. Yksi hyvä puoli siinä on kun työt loppuu tän viikon sunnuntaina: saa olla Kessun kanssa :) Nyt se joutuu olemaan muutamana päivänä viikossa yksin muutaman tunnin kotona. Ja sen kyllä huomaa, 2 nettipiuhaa on menny poikki, eilen meni laturin johto, kaikki kirjat on jouduttu nostamaan poissa, ku ne alko tuhoutua yms yms :D Nyt ollaan pikkuhiljaa tajuttu olla jättämättä tavaroita paikkoihin mihin Kessu jo yltää (esim. keittiön pöytä). Totta se vielä oppii :)

Perjantaina eli huomenna on sitten eläinlääkäriin meno. Kessu saa ensimmäiset rokotukset :)

Mutta eipä tällä kertaa tämän kummempaa, rupean koittaa lisätä kuvaa. Kommentoida saa ja myös antaa koiran koulutus vinkkejä! Kessu on mun eka koira jonka yksin (Mikon kanssa) koulutan ja tämä kaikki on aika uutta vielä :)